Akupunktur

Vi tilbyder Akupunktur, både som en del af en almindelige fysioterapeutisk behandling, men også som ren akupunktur behandling. Nålene går ind og stimulerer kroppens egne smertedæmpende og regenererende processer. Den akupunktur-form, som klinikken udbyder, tager udgangspunkt i medicinsk akupunktur, og fokuserer kun på muskuloskeletale problematikker.

Tillægsprisen for anvendelse af akupunktur i forbindelse med anden fysioterapeutisk behandling er 50 kr. pr. behandling.

Akutte og kroniske smerter

Chokbølgebehandling

Chokbølgebehandlingen kan have en god effekt på flere typer muskel og sene skader.

  • Længerevarende betændelse i sener (+ 4 uger) (f.eks. achillesene, senen under knæskallen, rotator-cuff/skulder)
  • Længerevarende muskelskader og arvæv (f.eks. fibersprængninger)
  • Længerevarende smerter (+ 4 uger) fra slimsække i skulder, knæ eller hofte.
  • Forkalkning i sener og muskler (f.eks. hælspore)

Behandlingen virker ved, at apparatet laver chokbølger, via gentagne slag, ned i området. Dette nedbryder arvæv, forkalkninger, kronisk betændelse og stramt væv. Det stimulerer til øget blodcirkulation i området, så kroppens egen helingsproces får et boost. Samtidig har det en positiv effekt på det belastede nervevæv, der giver smerteimpulset.

Selve behandlingen giver nogle smerter imens den foregår. Til gengæld er behandlingen kortvarig og effektiv.

 

Tillægsprisen for anvendelse af chokbølgebehandling er 50 kr. pr. behandling.

Genoptræning

Garanti for genoptræning inden for 7 dage !

Klinikken er nu blevet godkendt som leverandør efter sundhedsloven §140

Det betyder, at du som borger kan vælge os til at hjælpe dig igennem dit genoptræningsforløb, hvis kommunen ikke kan hjælpe dig inden for 7 dage, når du er blevet udskrevet fra sygehuset.

Læs mere på: www.mingenoptraening.dk

 

Et genoptræningsforløb inkluderer bl.a.

  • Vejledning om smerter og hensyn efter evt. operation.
  • Vejledning i de gældende kliniske retningslinjer og “regimer” omhandlende din operation.
  • Øvelsesvejledning mhp. at opnå fuld bevægelig, styrke og stabilitet.
  • Evt. sportsspecifik øvelsesterapi og vejledning, så du kan komme til at dyrke den sport du savner.

Formålet med genoptræning er, at man opnår samme grad af funktionsevne som tidligere eller bedst mulig funktionsevne, så det er muligt at vende tilbage til hverdagen på den bedst mulige måde.

Hjemmebehandling

Ved du, at vi også kører ud til hjemmebehandling? 5 ud af 7 af vores fysioterapeuter tager ud på hjemmebesøg 1-2 gange om ugen. Det er ofte patienter med kroniske lidelser, der ikke gør det muligt for dem at besøge os på klinikken.

Idrætsklinik

Idrætsskader og sportsskader kan være nogle af de mest frustrerende problematikker – både for patienten og fysioterapeuten.

Dette er bl.a. fordi:

  1. Patienten har ofte fulgt et træningsprogram mhp. på at opnå et mål og/eller gennemføre et løb/begivenhed, der har en helt specifik deadline.
  2. Fysioterapeuten kan have svært ved at hjælpe og vejlede patienten, da der ofte er en deadline 😉

Hos os specialiserer vi os i at kunne hjælpe personer med disse skader, så præcist og effektivt som muligt. Det kan bl.a. foregå ved at samarbejde med Kiropraktorerne i Hjørring i form af ultralydsscanning eller røntgen for at finde den rigtige diagnose. Samtidig holder vi os løbende ajourført inden for langt det fleste idrætsgrene ved hjælp af efter- og videreuddannelse, vidensdeling og interne kurser.

Udover dette har vi hands-on erfaring med sportsskader via. et tæt samarbejde med ét af byen fodboldhold Vendsyssel FF.

Indlægssåler

Vi laver Supersole indlæg, som er en dynamisk sål som bliver formet efter patientens fod. Sålen kan ændres og formes indtil den passer perfekt til fod og sko. Supersålen kan blandet andet afhjælpe gener ved: nedsunken forfod – platfodet/planusfoddet eller hulfodet fodstilling. Kontakt klinikken for yderligere informationer.

Løbestilsanalyse

Døjer du med en løbeskade, eller ønsker du blot at optimere dit løb? 

Vi specialiserer os i sportsfysioterapi med specielt henblik på behandling og rehabilitering af skader relateret til løb. For at gøre dette lægger vi stor vægt på den fysiske undersøgelse af kroppens biomekanik. Som et redskab til dette tilbyder vi en gennemgående fysioterapeutisk undersøgelse, og løbestilsanalyse med video.

Dette inkluderer:

  • En omfattende undersøgelse af kroppens bevægelighed, led og muskler relateret til løb.
  • Video analyse af løbestil med feedback og optimering.
  • Et individuelt baseret genoptrænings -og styrketræningsprogram.

Mulligan Konceptet

Vi har 3 fysioterapeuter på klinikken, der er certificeret i Mulligan Konceptet. MEN hvad betyder det?

Mulligan Konceptet tager udgangspunkt i en grundig samtale og undersøgelse af patienten og dennes problematik. Det er udviklet i New Zealand af fysioterapeut og specialist, Brian R. Mulligan.

Undersøgelsen og behandlingen består af mobiliseringsteknikker for alle kroppens led mhp. at opnå fuld og smertefri bevægelighed. Teknikkerne er smertefri og skånsomme.

Effekten af Mulligan-behandling er markant og øjeblikkelig, når teknikkerne udføres korrekt af en kompetent behandler

McKenzie-metoden

Vi har 4 fysioterapeuter på klinikken, der er certificeret i McKenzie-metoden. Kaldes også Mekanisk diagnostik og terapi (MDT). MEN hvad betyder det for vores patienter?

Det er en international anerkendt tilgang til undersøgelse og behandling af smerter relateret kroppens led – specielt nakke og ryg. Den er udviklet af den New Zealandske fysioterapeut Robin McKenzie. Tilgangen har været anvendt over hele verden i mere end 30 år.

I praksis udfører fysioterapeuten først en indledende undersøgelse. Det er her, at hun/han sikrer den præcise diagnose gennem en række sikre tests. Først når man er sikker på diagnosen, bliver der lavet en målrettet behandlingsplan.

Dyre tests som MR scanninger er ofte overflødige, og certificerede MDT terapeuter kan hurtig afgøre om MDT tilgangen kan være en effektivt for den enkelte patients problem.

Læs evt. mere på http://www.mckenzieinstitute.org/danmark/da_DK/patienter/

 

 

Nakke og ryg

Læs nærmere under fanerne “Mckenzie metoden” og “Mulligan Konceptet“.

Vederlagsfri Fysioterapi

Formålet med den fysioterapeutiske indsats for denne gruppe er at forbedre funktioner, vedligeholde funktioner eller forhale forringelse af funktioner.

Ordningen om vederlagsfri fysioterapi er i udgangspunktet målrettet personer med svært fysisk handicap. I 2008 blev ordningen udvidet, således at den også kom til at omfatte personer med progressive sygdomme tidligere i sygdomsforløbet, hvor de endnu ikke har udviklet et svært fysisk handicap.

Vederlagsfri fysioterapi kan efter lægehenvisning gives til børn og voksne, som opfylder en række fastsatte kriterier. For yderligere information om kriterierne henvises til Sundhedsstyrelsens Vejledning om adgang til vederlagsfri fysioterapi (februar 2017), herunder den dertil hørende diagnoseliste.

 

Vederlagsfri fysioterapi til personer med svært fysisk handicap

For at blive henvist til vederlagsfri fysioterapi til personer med svært fysisk handicap skal personen opfylde alle følgende henvisningskriterier:

  • Man har et svært fysisk handicap.
  • Tilstanden er varig.
  • Man har en diagnose, som er opfattet af diagnoselisten.

 

Vederlagsfri fysioterapi til personer med funktionsnedsættelse som følge af progressiv sygdom

For at blive henvist til vederlagsfri fysioterapi til personer med funktionsnedsættelse som følge af progressiv sygdom skal personen opfylde alle følgende henvisningskriterier:

  •  Man har en funktionsnedsættelse som følge af en progressiv sygdom.
  • Tilstanden er varig.
  • Man har en diagnose, som på diagnoselisten er klassificeret som en progressiv sygdom.
  • Diagnosen er stillet af sygehusafdeling eller speciallæge i neurologi, reumatologi eller andet relevant speciale.

Vores fysioterapeut, Peter Thorup, kan tilbyde dybdegående kendskab til diagnostisk ultralydsscanning som klinisk undersøgelsesmetode ved diagnosticering af hyppigt forekommende muskel- og skeletlidelser.

Peter er uddannet efter European Federation of Societies for Ultrasound in Medicine and Biology (EFSUMB) efter gældende anbefalingerne om uddannelse i muskuloskeletal ultralydsscanning.

Kontakt klinikken, hvis du ønsker at høre mere eller vil booke en scanning af et område af kroppen.

Fysioterapeuterne Skagensvej